14/05/2018

Klientoplevelser og -udtalelser

”I en totalt uoverskuelig flyttesituation, hvor jeg skulle skifte lokation for mit værksted, fik jeg et tip om Helle, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Organisering og planlægning er lige så naturligt for Helle som at trække vejret (det er det ikke for mig, når det gælder mig selv), og hun har både overblik og sans for detaljen. Sammen nåede vi på relativt kort tid et kæmpeskridt med at få hverdagen i værkstedet på plads: Jeg kunne aldrig have gjort det alene. Og det hele gør Helle med god energi og stor respekt for sine medmennesker. Uden at dømme og med stort gehør. Tak for det, Helle!”


Hjerneskadet beboer på plejehjem:

En plejehjemsbeboer med nedsat syn og en hjerneskade, viste bl.a. træthed og nedsat hukommelse, brugte ikke sin ene hånd og ønskede ikke mere træning af fysioterapeut.

Klienten havde tidligere været glad for sin have.

Min behandling bestod i at jeg gennem en periode kom med blomster, som med farver og dufte kunne stimulere klientens sanser.
Klienten klippede blomsterne til og satte dem i vase. Jeg støttede den hånd, som ikke blev brugt så meget længere, og jeg oplevede under forløbet bedre funktion af hånden samt genkendelighed fra klienten, når jeg kom med blomsterne.

Med buketterne i lejligheden blev klienten mindet om aktiviteten mange gange i tiden efter mit besøg, også når pårørende og personale kom på besøg og kommenterede blomsterne.


Hjælp til flytning:

Et ældre ægtepar havde i forbindelse med flytning svært ved at melde flytning til kommunen, da de ikke havde digital post, og de havde svært ved at tage ind til borgerservice. Jeg hjalp dem med brugen af computeren, at finde de relevante telefonnumre og ringede sammen med ægteparret op til kommunen, herefter klarede de selv resten af flytningen.


Hjælp til forberedelse til operation:

En klient henvendte sig inden en operation for at høre om mulighed for træning efter overstået operation. Jeg opfordrede til start på fysisk træning, og henviste til hjælp, hjælpemidler og træning fra kommunen samt hjalp med at finde telefonnummer til borgerkonsulenten.


Hjælp til havearbejde:

 

Ukrudtet fjernes

”Det var dejligt at få hjælp til mit rosenbed, som var vokset til for mig, da jeg var syg sidste år. Nu kan jeg selv holde det igen og jeg glæder mig hver dag over så fint det er blevet”.

”Jeg afprøvede forskellige hakkejern. Jeg kunne bedst lide det jeg har, men det trænger til en slibning”.